Sail into
an Ocean
of Adventure

Tallship Antigua - Expeditieschip in de Arctic

De barkentijn Antigua bevaart al meer dan een halve eeuw de Europese wateren. Het schip is in 1957 gebouwd in Groot-Brittannië als visserschip. In 1993 is de Antigua met precisie en gevoel voor maritieme details omgebouwd tot de karakteristieke driemaster die ze nu is.

Bij de restauratie werd de Antigua voorzien van de tuigage van een barkentijn. Dat betekent dat de voorste mast van het zeilschip dwarsscheeps is getuigd en de overige masten langsscheeps. Het resulteerde in een elegant schip met een krachtige uitstraling en goede zeileigenschappen.

Expeditie Spitsbergen
De schoonheid van de barkentijn Antigua bleef niet onopgemerkt bij het Friese bedrijf Tallship Company. In 2005 kocht de rederij het zeilschip, dat qua comfort en luxe perfect paste bij de andere schepen van Tallship Company. De Antigua valt op door haar stijlvolle inrichting, gemoedelijke salon en comfortabele hutten. Bijzonder zijn de expedities van het schip naar het poolgebied rondom Spitsbergen.

Authentieke driemaster
De Antigua biedt plaats tot 95 personen voor dagtochten en tot 32 personen hut accommodatie. Gasten mogen zich verheugen op ervaren en enthousiast servicepersoneel en een uitstekende catering. En natuurlijk op een geweldige nautische belevenis op een authentieke driemaster. Met een gedreven zeilcrew, de modernste navigatieapparatuur en volledig voorgeschreven veiligheidsuitrusting voor de wereldwijde vaart.

Welkom in de rijke historie van de zeilscheepvaart. Welkom op de Antigua!

Scheepsuitrusting Tallship Antigua

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar:            1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccomodatie:            32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,3 m
Diepgang:    3,05 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31,5 m
Zeiloppervlak: 750 m²
Snelheid: onder zeil tot 10 knopen / motor tot 8 knopen
Motor:   Hoofdmotor Volvo 500 pk + boegschroef, 2 generatoren (2 x 35 kVA)
Opblaassloep:  Zodiac rubberboot
Overig: radar en satellitennavigatie

Contactformulier