Tallship Antigua
Northern Lights and Whales
Decksalon

Antigua

Beleef de schoonheid van de arctische nacht aan boord van zeilschip Antigua
- Vertrekhaven: Tromsø
- Aankomsthaven: Bodø
- 13.11.2023 18:00 uur tot 20.11.2023 09:00 uur
- vanaf €1.590,- per persoon in een standaard tweepersoons hut met douche en toilet


Noorderlicht & Lofoten

De eilanden van de Lofoten worden vaak de mooiste eilanden ter wereld genoemd. De diversiteit van het gebied is prachtig. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit ruige landschap. Met ons expeditieschip Antigua reist u door dit geweldige panorama en bereikt u plaatsen die normaal gesproken voor toeristen verborgen blijven. Tijdens deze tocht wordt u begeleid door een gids die het gebied goed kent en u veel zal vertellen over de omgeving en de geschiedenis.

In de winter krijgt dit onvergelijkbare gebied een extra dimensie: het noorderlicht, een van de meest bijzondere natuurverschijnselen op aarde. Aurora Borealis, zoals het Noorderlicht of Aurora Borealis ook wel wordt genoemd, is werkelijk uniek. Groen, paars, blauw, zijn de kleuren van het Noorderlicht. Met de Antigua zoeken we naar plaatsen en havens die vrij zijn van lichtvervuiling, zodat je de beste kansen hebt om het Noorderlicht in zijn volle glorie te zien.

Een ander fenomeen in de Noorse winter zijn de talrijke waarnemingen van walvissen. Nergens anders ter wereld worden zulke grote scholen walvissen gezien als in Noord-Noorwegen. Ze zoeken naar voedsel en jagen in de prachtige Noorse fjorden. Met de Antigua varen we naar plaatsen waar we 's werelds grootste zoogdieren op een diervriendelijke en bijzondere manier kunnen bekijken.

Het magische noorderlicht, de Lofoten-eilanden en grote scholen walvissen staan centraal tijdens deze winterreis. Kleine programmawijzigingen zijn dus mogelijk om de juiste plaatsen te vinden om dit natuurschoon te bekijken. Dit -in combinatie met het ongerepte natuurgebied in de Noordelijke IJszee- maakt deze reis tot een onvergetelijke ervaring voor u!

Tromsø, waar uw Arctische avontuur begint, of zoals velen zeggen het "Parijs van het Noorden". Nodigt u uit om een dag voor vertrek al te komen, want met een beetje geluk kunt u op de eerste avond het noorderlicht zien dansen door de hoofdstad van de Noordpool.  Onze bestemmingshaven wordt Bodø, deze mini-metropool van het noorden is gemakkelijk per vliegtuig te bereiken en is daarom een prima aanloophaven. De Lofoten liggen op de weg van Tromsø naar Bodø.

De Lofoten-archipel wordt gekenmerkt door zijn markante bergtoppen in combinatie met talrijke kleine baaien en stranden. Het adembenemende natuurlandschap maakt de eilanden tot een ware parel van Noorwegen. De Lofoten-archipel ligt ten noorden van de poolcirkel in de regio Nordland. De archipel bestaat uit 7 hoofdeilanden die worden gescheiden door fjorden en zeestraten. Tussen de Lofoten en het Noorse vasteland ligt de Vestfjord. Als u de Lofoten per boot nadert, verschijnt de steile wand van de Lofoten aan de horizon - de Lofotenmuur. Spectaculair! Tijdens de reis zal de kapitein zo vaak als mogelijk zal de zeilen van de imposante driemastbarkentijn laten hijsen. De stilte en tijdloosheid van de Noordelijke IJszee, de imposante fjorden en majestueuze bergen komen perfect samen wanneer de Antigua geruisloos door het water glijdt. 

Er valt nog veel meer te zeggen over Tromsø, Bodø en de Lofoten en er zijn duizend redenen waarom u deze reis zou moeten maken, maar waarom gaat u niet zelf kijken? Bij vragen helpen we graag.

Let op: Wind en weer kunnen de reis aanzienlijk beïnvloeden. Indien nodig door onvoorziene omstandigheden kunnen belangrijke wijzigingen in de route worden aangebracht. 


Inbegrepen in de reissom:

 • Verblijf in een tweepersoonshut met douche en wc
 • Beddengoed en handdoeken
 • Volpension aan boord
 • Havengeld

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Transferkosten
 • Drankjes, m.u.v. koffie, thee en water
 • Reis- en annuleringsverzekering

Overige informatie:

 • Paspoort of identiteitskaart niet vergeten
 • Bagage bij voorkeur in een reistas; harde koffers zijn lastig op te bergen in de hutten
 • Uitgaven aan boord kunnen aan het einde van de reis afgerekend worden
 • Aan boord is het NIET mogelijk om met kaart af te rekenen

 

Antigua

Op de Antigua bent u aan boord van een bijzonder expeditieschip. De driemast barkentijn heeft een erg ruim tussendek, dat u als gast de gelegenheid biedt om de ruige natuur en wilde dieren in het hoge Noorden van Europa van dichtbij te zien en te beleven. Het karakteristieke zeilschip is voorzien van drie zodiacs, waarmee excursies worden ondernomen.

U voelt zich meteen welkom in de gemoedelijke en comfortabele salon van het schip, waar het goed toeven is na een reisdag op zee. Net als de salon, zijn ook de knusse scheepshutten betimmerd met mahoniehout. Voor de reiziger die iets meer comfort wenst, zijn er een aantal ruimere hutten beschikbaar met losse bedden. Alle 16 hutten zijn voorzien van eigen douche en toilet.

Met barkentijn Antigua komt u op plekken, waar de meeste andere schepen niet kunnen komen. Om die reden varen gasten graag mee op onze unieke expedities in arctische wateren!

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer
Deksalon met fijne zitplekken en weids uitzicht naar buiten

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²

Antigua

Antigua

Antigua

Faciliteiten

16 comfortabele 2-persoons hutten met douche en toilet
8 hutten zijn 'comfort hutten' en voorzien van losse 1-persoonsbedden
Alle hutten met centrale verwarming en airconditioning
Ruime salon met bar
Groot tussendek met meubilair
Geluidsinstallatie en beamer
Deksalon met fijne zitplekken en weids uitzicht naar buiten

Schip data

Scheepstype: Driemastbarkentijn
Bouwjaar: 1957
Thuishaven: Harlingen, Nederland
Dagcharter: 95 personen
Hutaccommodatie: 32 Personen
Lengte: 49 m
Breedte: 7,0 m
Diepgang: 3 m
Tonnage: 210 ton
Hoofdmast: 31 m
Zeiloppervlak: 750 m²

Antigua

Contactformulier