Sail into
an Ocean
of Adventure

Noorderlicht

Vele mensen hebben het op hun bucketlist staan: één keer in hun leven het Noorderlicht met eigen ogen zien. En dat is natuurlijk niet voor niets! Het magische natuurverschijnsel Aurora Borealis, zoals het Noorderlicht ook wel wordt genoemd, is een zeer bijzonder schouwspel. Het noorderlicht laat zich in diverse vormen en  sterktes zien. Een lichte gloed, een gordijn van licht, of een boog waaruit het licht omhoog lijkt te schieten. Bijna nooit is het noorderlicht hetzelfde.

Wat is het Noorderlicht nou eigenlijk?
Vóór het ontstaan van de natuurkundige wetenschap, werden er vele mythologische verklaringen gezocht voor het Noorderlicht. Het illustreerde het beeld van leven een dood, het was een strijd tussen bovennatuurlijke krachten in de hemel en het werd gezien als een voorteken van oorlog en onheil. Men vond het Noorderlicht dan ook eerder angstaanjagend dan aangenaam. 

Met de opkomst van de natuurkundige wetenschap, konden deze mythes naar het land der fabelen worden verwezen. Het noorderlicht wordt veroorzaakt door zonnewind. Zonnewind is een stroom van geladen deeltjes die ontsnappen van het oppervlak van de zon. Deze zonnewind is vooral sterk bij uitbarstingen op de zon. Hierbij worden enorme hoeveelheden van deze geladen deeltjes(partikels) het heelal ingeschoten. Het aardmagnetisch veld laat deze geladen deeltjes rond de aarde afbuigen en nabij de Noord- en de Zuidpool weer de aarde binnenkomen. Dat maakt dat het Noorderlicht daarom in deze poolgebieden het best te zien is. Hoe sterker de zonnewinden zijn, hoe beter het Noorderlicht zichtbaar is. 

Aan boord van de Antigua kunt u dit noorderlicht op een magische en unieke manier aanschouwen. Dobberend op het water wordt u overvallen door de schoonheid van dit prachtige natuurverschijnsel. In de duisternis vol met sterren en stilte bezorgd de groene lichtgloed u een onbeschrijflijk gevoel.

Contactformulier