Sail into
an Ocean
of Adventure

Aanbevolen reisbepakking

Bagage
- Koffers nemen veel ruimte van uw hut in beslag en kunnen niet worden opgeslagen. We vragen u om uw bagage mee te nemen in een grote zachte reistas
- Label uw bagage

Documenten
- Berg uw belangrijke documenten op in uw handbagage, maar zorg ook voor kopieën in uw bagage.
- Paspoort of identiteitskaart die vallen onder het Schengenverdrag volstaan ter identificatie
- U kunt aan boord uitsluitend cash betalen. We accepteren geen creditcards.

Kleding
- Wij adviseren u hoofdzakelijk casual kleding mee te nemen
- Wind- en waterdichte kleding beschermen u tegen het nat worden tijdens golven, regen, dekreiniging enzovoorts. Het is ook belangrijk om goede waterdichte schoenen te hebben voor alle weersomstandigheden.
- Neem genoeg kleding mee voor de hele reis
- Vergeet uw ondergoed, sokken en nachtkleding niet
- Nee comfortabele schoenen, zoals sneakers of sportschoenen, mee. Tijdens het klimmen in de tuigage of tijdens het werk op het dek is het verstandig om schoenen te dragen die strak om uw voeten zitten.
- Neem rubberlaarzen mee

Anders
- Neem een extra bril of een extra paar lenzen mee
- Wij adviseren u een zonnebril met uv-filter en aan een koord mee te nemen
- De zon kan aan boord nogal fel opschitteren uit de zee. Wij adviseren u dan ook om een zonneklep of baseballcap mee te nemen.
- Om uw unieke reis vast te leggen kunt u uw foto- en filmuitrusting meenemen. Vergeet ook niet om dan genoeg opslagruimte mee te nemen.
- Vergeet uw medicijnen en overige toiletartikelen niet.

Wat kunt u beter niet meenemen
- Juwelen

Vuile was
- Er is een wasmachine aan boord van het schip, hoewel deze slechts beperkt wordt gebruikt. Verstandig is om kleding mee te nemen dat snel droogt, zodat u ook met de hand kunt wassen wanneer dit nodig is.

Elektriciteit
- Er is elektriciteit aan boord (220 Volt/50 Hertz), met standaard europese stekkermogelijkheden.

Slapen
- Uw hut is voorzien van een bed met beddengoed (een kussen met kussensloop en een dekbed met dekbedovertrek), dus u hoeft zelf geen slaapzak mee te nemen. Daarnaast zijn ook handdoeken inbegrepen. Wanneer u een lichte slaper bent, is het wellicht verstandig om oordoppen mee te nemen.

Medicijnen
- Wanneer u medicijnen gebruikt, raden wij u aan om ons daar vooraf over te informeren. Zorg ervoor dat u voldoende medicatie voor de gehele reis bij u heeft.

Zeeziek
- Een zeilschip is onder zeil in het water veel stabieler dan een motorboot. Gezond eten en slapen is de beste manier om zeeziekte te voorkomen. Wanneer u bang bent dat u gevoelig bent voor zeeziekte, kunt u medicatie tegen zeeziekte nemen. We raden u aan deze voorafgaand aan uw vertrek te kopen.

Contactformulier